The Zsolnay factory of Pécs is the national pride of Hungarian industry as well as of Hungarian design and applied arts. It is well known even beyond the country's borders. The plant was eatblished in the mid -19th century and is still working today. The firm developed under the management of Vilmos Zsolnay into the leading enterprise of Hungarian arts and crafts. Developing experimentally the so-called high-fire glaze technology,the factory produced faience in such vigorous colours the its beauty rivalled oriental porcelain. In addition to tableware and luxury ware the decoration of buildings, of electric insulators,stoves and various pipes was als significant. This range, or to use a modern expression,product diversity, not olny resulted in profitable production, but made possible continuous artistic experiments and technological research work.The Zsolnay ware displayed at the 1878 Paris World Exhibition was a great success and the products began conquering the world market. 

 

Astron óra kollekciónkat különös gondossággal állítottuk össze Vásárlóink részére.Az Astron svájci minőségű, jogvédett, magyar óramárka. Tervezését és gyártását egy 7 tagú órás-csoport felügyeli, akik a szervizhátteret is biztosítják.
Kollekciónk jelenleg több, mint 500 férfi és női karóra modellből, különleges ékszerórákból, valamit 100 körüli zsebóra modellből áll.

Ritka ásványok és belőlük készült ékszerek nagy választékban megtalálható üzletünkben.

Mit is írhatnánk ide önöknek ,kedves látogatók,hogy erről a csodálatos,különleges természeti ritkaságokról?

A drágakövek olyan természetes keletkezésű ásványok,melyek szépségük,ritkaságuk és időtállóságukkal megnyerték az emberiség tetszését.Bizonyos ásványokat színükért,másokat fényükért vagy a rajtuk észlelhető fényjelenségekért csillaghatásáért,esetleg szabályosan elhelyezkedő zárványaiért (pl.tigrisszem)kedvelünk jobban,mint a többieket.

Fontos,hogy drágakő megnevezéssel csak természetes anyagokat illethetünk!Ezoterikus drágakő gyógyászatban például létezik drágakő meditáció a lélek erősítéséhez és sok más betegség gyógyítására használják.

Melyik drágakő illik a személyiségedhez?

Egy gondosan kiválasztott ékszer sok mindent elárulhat viselőjéről,mindenkinek a személyiségét jellemét tükrözheti. Itt összegyűjtöttünk néhány jellemző személyiségtípust így könnyebben válogathatod ki a számodra legkedvesebb ékszert.

Rózsakvarc-Nyitottság,Önbizalom Ősidők óta használják leginkább a nők termékenységének fokozására.Segít ,hogy elfogadjuk és szeressük önmagunkat.Viselése:úgy érezhetjük nincs előttünk akadály , és nyitottá tesz új kapcsolatok iránt.Felszabadítja az érzelmi blokkokat,bátorít,fejleszti az empátiát,nem csak viselője , hanem a környezete számára is.Türkiz -Önkifejezés ,Ősi védő amulet Egyik legerősebb gyógyító ásványunk.Gyönyörű kék -zöld színek egyedi változatossága a tengereke emlékeztet.Arra ösztönöz ,hogy mindig kimondjuk amit gondolunk,és ráébreszt arra,hogy sorsunkért csakis mi vagyunk a felelősek.Lenyugtatja az idegeinket és ezzel egy időben energiával tölti fel szervezetünket.Viselj minden különleges alkalomra türkizt így még különlegesebb hatással lehetsz környezetedre.Opál- Romantikus pillanatokat idézAz opál minden pillanatban változó színeivel és selymes csillogásával tökéletesen illik a romantikus hangulathoz. Imádod a tavaszt,a vissza nem hozható pillanatokat vidéki vintage helyeket, akkor Neked érdemes opállal díszített ékszert választanod.Gyógyhatása lelki problémákra pozitívan hat-apátia,depresszió,félelem,hangulatingadozások,és sok más hatása van.Ametiszt -Angyali kristályok GondoskodóÖnt az önzetlenség,kedvesség jellemzi? Közel állnak Önhöz a női szerepek?Viselje büszkén,mert a lila színével a biztos pont szimbóluma.Az ametiszt kedvelt elérhető lila kvarc színe elsősorban Braziliából származik minősége és színe ,nagyban függ lelőhelyétől.Spiritualitás,isteni kapcsolat,tisztítás,védelem sugározza története visszanyúlik a görög mitológiai legendákhoz.Érzelmileg nyugtató hatása van csökkenti a stresszt és az érzelmi kimerültséget.Gyorsan stabilizálja a szétszórt,rendezetlen gondolatmintákat és segít azoknak akik érzelmileg csapongók.Csillapítja a szenvedélyeket és szenvedélybetegségeket.

Válogass egyedi kidolgozású értékes ékszereink közül itt az oldalunkon vagy személyesen látogass üzletünkbe ahol felpróbálhatod a legjobban hozzád illő ékszert.

 

 

 

 

A Doxa óra legfőbb erénye hogy különlegességükkel, egyediségükkel és szépségükkel magával ragadják az embereket.  Svájci pontossággal,precíz mérnöki szerkezettel életre szóló megbízható órát ajándékozhat Karácsonyra! Térjen be Ékszerüzletünkbe ahol nagy választékból könnyedén megtalálhatja Ön számára megfelelő darabot.

 

Gusztáv Klimt 150 éve született július 14.-én világhírű festőművész.Kiemelkedően különleges és érdekes festményeit most ékszer formájában hordhatjuk.Képeiből egy-egy részlet kiragadva került fel egy medálra vagy fülbevalóra festve.Nagyon kellemes színvilágával, az arany és a meleg színek harmóniája a fő vonala.Izgalmas kacskaringós vonalak,csigaházformák,jellemzik.Leghatásosabb képe mely mindenkire mély benyomást tesz: Az Életfa.Vallástörténeti értelemben az ókortól kezdve ismert elnevezés mely szimbolikusan összefügg egy-egy ember életével. A mesék mondák világa is foglalkozik az élet fájának különböző misztikus jelentőséggel felruházva. 

A gyöngyök a legértékesebb drágakövek közé tartoznak, már 6000 éve ékesítik az embereket. Ennek egyik oka, hogy nem szükséges megmunkálni őket, mivel természetes állapotukban is birtokolják a legkívánatosabb tulajdonságokat: a csillogást és a különleges lüsztert. Értékelésük formájuk, nagyságuk, színük, tisztaságuk és a lüszter alapján történik. Legértékesebbnek a gömb alakot tartják, a félgömb alakúakat gomb formájúaknak nevezik, míg a szabálytalanokat barokk gyöngyöknek.

Próbád a mindennapi rutinodat különlegessé tenni ezzel a Mozart arcképét ábrázoló teás csésze párral. Hallgasd hozzá az egyik legnépszerűbb operáját amit Bécsben korai halála előtt mutattak be : A varázsfuvola. Néhány érdekesség a korai munkásságáról már 11 éves korában Salzburgban előadták egyik legkorábbi zenés játékát. Wolfgang Amadeus Mozart sok zenei műfajban alkotott remekműveket. Szólóhangszerre zenekarra és kisebb együttesekre komponált művein kívül az operának is az egyik legnagyobb mestere volt.

A pécsi Zsolnay porcelángyár a magyar ipar történetének kiemelkedő, egykor külföldön is jó hírű szereplője. Fénykorát a századfordulón élte, amikor a Kárpát-medence teljes területére szállított építészeti kerámiát, dísztárgyait és porcelánkészleteit pedig (részben a saját fejlesztésű eozinnak köszönhetően) sorra díjazták a világkiállításokon.

A gyár jelenleg is Pécsett működik; területén az 2010-es Európa kulturális fővárosa évad részeként új városrészt alakítottak ki Zsolnay Kulturális Negyed néven.

Minden egyes alkotás megismételhetetlen, különleges! Számos eosin szín mellett, több kivitelezési eljárást is kifejlesztettek a Zsolnay gyárban, például a kézzel festett, maratott, márványozott eosin termékeket. Az eosint 1890-es években fejlesztette ki Zsolnay Vilmos - Petrik Lajos, a budapesti Ipariskola igazgatójának és Wartha Vince, a Műegyetem professzorának a segítségével. Elnevezése a görög "eos" (hajnalpír) szóból ered, utalva az első előállított színárnyalat halványpiros játékára.

A Hollóházi Porcelán, Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező porcelánipari vállalata. Azon a helyen, ahol ma a vállalat épületei állnak, több mint 235 éve folyamatos ipari tevékenység zajlik. Az ország keleti csücskében, erdők között megbúvó kis manufaktúra pályafutása 1777-ben üveghutaként indult, ahol kezdetleges, de mégis szép poharak, palackok, üvegedények készültek. A XIX. század elején az üvegipar fellendült. A hollóházi huta azonban távol esett a fő közlekedési útvonalaktól, és az üveggyártáshoz szükséges nyersanyagoktól.

Tudjuk, hogy sikerünk záloga az elégedett vásárló. Köszönjük,hogy megtisztel bizalmával és kellemes vásárlást kívánunk!